5, 6 en 7 februari 2018
Volg ons op Twitter  Volg ons op Twitter  Volg ons op LinkedIn  

Filosofie

De filosofie achter EvenTTCulinair is het geven van transparantie, toegankelijkheid, motivatie en inspiratie betreffende competities binnen de horeca in Nederland. Niet alleen voor vakgenoten die hun sporen allang verdient hebben, nee ook voor beginnende koks en bedieningsmedewerkers, mensen die net komen kijken binnen het vakgebied van de horeca. Het is voor EvenTTCulinair niet alleen belangrijk dat er competitie plaatsvindt, maar evenzo belangrijk is de inspirerende werking van kookwedstrijden op de gastronomie.

Tevens moeten de wedstrijden ook voor bezoekers van de horecavakbeurs een aantrekkelijk karakter hebben, voor bezoekers moet het wedstrijdspektakel een gevoel van meerwaarde geven. Door ondermeer het meetingpoint bij het wedstrijdplein zal een plaats kunnen ontstaan waar vakmensen elkaar ontmoeten en inspireren. Een informele plaats waar discussie en conversatie plaatsvindt. EvenTTCulinair beperkt zich niet alleen tot het wedstrijdgebeuren, wij willen de etalage zijn van hetgeen er nu gebeurd binnen de horeca. Innovatie laten zien, laten ruiken en laten proeven.

De Culinaire Grand Prix Drenthe is een belangrijke prijs op culinair gebied binnen de Nederland. Hier staan restaurants te koken, dit is uniek binnen Nederland en de Benelux. Dit wedstrijdplein toont namelijk bedrijven die komen koken, niet enkel alleen maar wedstrijdkoks. EvenTTCulinair heeft hiervoor gekozen omdat dit de meest inspirerende werking geeft binnen horeca Nederland alsmede passend binnen onze filosofie. Er staat niet alleen een persoon te koken, nee er worden culinaire hoogstandjes gepresenteerd door restaurants met naam, gedragen door een afgevaardigde van het restaurant.

Ook binnen onze filosofie past de toegankelijkheid van inschrijvingen van deelnemers, door het hebben van een eigen website binnen de beurs HorecaEvenTT, zijn de wedstrijden in te lezen door iedereen. Iedere vakgenoot kan ons vinden op Internet en kan zich inlezen aangaande wedstrijden. Ook het inschrijven is duidelijk en transparant. De organisatie heeft een nuchtere kijk op het wedstrijdgebeuren, restaurants, koks en bedieningsmedewerkers komen laten zien wat zij zelf kunnen presteren. Het winnen van wedstrijden zal nooit kunnen gebeuren door het hebben van de mooiste serviezen en of andere secondaire materialen. Het gaat bij ons om de presentatie van de gerechten, maar vooral om de smaak. Een deskundige jury beoordeelt de gerechten die gepresenteerd worden, wederom transparant, onder toeziend oog van publiek.

De Culinaire Saisonnier schreef ooit over een restaurant: ‘het frituren van een portie bitterballen gaat hier hand in hand met het bereiden van een babykreeft’, dit is een hele goede leerschool voor vakgenoten en zo is EvenTTCulinair ook, breed in de horeca en voor iedereen inspirerend binnen de beurs HorecaEvenTT in Assen. EvenTTCulinair is betreft organisatie onafhankelijk en maakt deel uit van de horecavakbeurs HorecaEvenTT.

EvenTTCulinair wil: passie, beleving, inspiratie, transparantie, toegankelijkheid en motiverend zijn binnen heel horeca Nederland maar met een nuchtere en relativerende kijk op competitie, iedere gedreven vakman en of vakvrouw is belangrijk.

Namens EvenTTCulinair