11, 12 en 13 februari 2019
Volg ons op Twitter  Volg ons op Twitter  Volg ons op LinkedIn  
Saisonniers Persprijs

De persprijs, uitgereikt door de redactie van Culinaire Saisonnier, zal in Drenthe voor de 15e keer worden uitgereikt. Vroeger was deze prijs gekoppeld aan de vakwedstrijden in Zuidlaren, uiteraard verhuisde de beker mee naar Horeca EvenTT in Assen.

De Persprijs werd destijds ingesteld door Norbert en Carine Koreman, de uitgevers van Culinaire Saisonnier, Patiserie en Dessert, de Koks Koerier en vele kookboeken. Zij wilden (en willen nog steeds) hiermee onderstrepen dat vakwedstrijden voor de culinaire sector van eminent belang zijn. Zonder wedstrijden worden er geen grenzen verlegd, zonder wedstrijden geen vooruitgang. En waarom de Persprijs verbinden aan wedstrijden in Drenthe? Drenthe is al meer dan 50 jaar het belangrijkste culinaire wedstrijdplatvorm van Nederland.

Enkele keren ging de prijs naar gevestigde namen zoal Piet thielen en Harry Bult. Maar meestal werden er aanstormende talenten mee in het zonnetje gezet. In de regel mag gesteld worden dat de Persprijs de winnaar in een stroomversnelling brengt. Dat zagen we vijftien jaar geleden bij Marco Poldervaart en vorig jaar bij Marcel Heinzberger.