5, 6 en 7 februari 2018
Volg ons op Twitter  Volg ons op Twitter  Volg ons op LinkedIn  

 

Wedstrijdvoorwaarden Innovatieve chef.   

Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd

Dinsdag 6 februari 2018

U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Innovatieve chef door het invullen van het inschrijfformulier en opsturen van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.naar: info@eventtculinair.nl
 
1.Opdracht:
 
Een driegangen menu  voor 4 personen.
Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood., deze liggen uitgestald binnen hun stand.
 
Het voorgerecht mag geen soep zijn.
Het nagerecht mag niet bevroren zijn.
 
De gerechten worden gepresenteerd op servies wat wordt aangeboden door Gastro Supply

In overleg met de jury is iedere deelnemer verplicht om in correcte koks kleding in de wedstrijd ruimte te verschijnen.
De deelnemer mag één assistent in kokskleding in de wedstrijdruimte meenemen om hem/ haar te assisteren bij het inrichten van de werkplek.
U dient bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
 
2. Tijdschema:
 
 9.00 uur        Instructie en rondleiding binnen de stand van Bidfood
                     Inrichten werkplek en het opstellen van het menu.
                     Inleveren van het menu op papier.
11.00 uur        Aanvang wedstrijd.
11.30 uur        Overleg in het restaurant met de gastvrouw/heer.
13.15 uur        Presentatie voorgerecht.
14.00 uur        Presentatie hoofdgerecht.
14.30 uur        Presentatie nagerecht.
15.00 uur        Keuken opgeruimd en schoon.

Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
één van de vier gerechten naar de jury,
één naar de showtafel.
twee naar het restaurant

3.Indeling werkplek.
Elke kandidaat krijgt de beschikking over een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
 
4.Gereedschap.
      
    Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei       
    dienen zelf te worden meegenomen.
    Er mogen per deelnemer drie kleine  stekkergereedschappen meegenomen worden.
 
5. Beoordelingscriteria.
De jury beoordeelt op:

De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie                          
* originaliteit                                              
* moeilijkheidsgraad                                   
* smaak                                                    
* verkoopbaarheid                                      
 
Maximaal       100 punten.
    
 
Algemeen     
De jury is tijdens het gehele proces van begin tot eind aanwezig.
De jury zal handelen volgens gevestigde richtlijnen en volgens de instructie
van de voorzitter van de jury.
 
Wedstrijdvoorwaarden  Innovatieve chef          Assen 2018
 
U dient zich op de wedstrijddag voor 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en na afloop een jury rapport.
De prijsuitreiking vindt na afloop van de dag plaats in de wedstrijdhal.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in “koks kostuum”aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.