5, 6 en 7 februari 2018
Volg ons op Twitter  Volg ons op Twitter  Volg ons op LinkedIn  

   
                                Dinsdag 6 februari 2018
 

Wedstrijd  koude klasse

Deelname is mogelijk in de onderstaande groepen en klassen.
 
Klasse A                     Tappas klasse streekproducten
Klasse B                      Assiette klasse
Klasse C                     Junioren ( de deelnemer mag op 01. 02. 2018  niet ouder zijn dan 21 jaar)
Klasse D                     Sierwerk
Klasse E                     Patisserie (Grand Dessert)
 
Klasse A         Tappas klasse streekproducten
 
Klasse A       Het maken van vier verschillende tappas gerechten voor vier personen
op een schaal gepresenteerd.
De ingrediënten bestaan uit streekproducten die komen uit de omgeving
van de deelnemer.
 
Klasse B          Assiette klasse
 
Klasse B       In te zenden een koud voorgerecht, naar eigen keuze, op twee gelijke assiettes.
                        Één bordje ter beoordeling en één assiette voor de show presentatie.
 
Klasse C         Junioren ( u mag op 01. 02. 2018  niet ouder zijn dan 21 jaar)
 
Klasse C       In te zenden een koud voorgerecht, naar eigen keuze, op twee gelijke assiettes.
                        Één assiette ter beoordeling en één assiette voor de show presentatie.                            
Klasse D         Sierwerk
 
Klasse D       Tafel en/of schotelstukken: van in de keuken gebruikelijk materiaal, kleine hulpstukken ter                       versteviging zijn toegestaan.
 
Klasse  E        Patisserie/Grand Dessert
 
Klasse E       In te zenden een Grand Dessert voor twee personen, bestaande uit minimaal
                      5 kleine verschillende onderdelen. Presentatie vrij. Geen ijsgerechten.

Wedstrijdvoorwaarden  “EvenTT-Culinair“ Assen  2018  koude klasse

In overleg met de jury is iedere deelnemer verplicht om in correcte
kokskleding in de wedstrijd ruimte te verschijnen.
Bij het afmaken van de koude schotel zal hier door de jury op gelet worden.
De deelnemer mag één assistent in koks kleding in de wedstrijdruimte meenemen om hem te assisteren bij de voorbereidingen.
U dient tijdens de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
 
De beoordeling vindt plaats op de volgende onderdelen, met uitzondering van de klasse D4
 
            * Presentatie /originaliteit                   
            * Afwerking / hygiëne / kleding          
            * Smaak                                           
            * Moeilijkheidsgraad                           
            * Kleuren combinatie                          
           
De deelnemer die in een klasse de meeste punten behaald komt in aanmerking voor de extra bonus prijs in natura.

De inzending mag op geen enkele wijze de herkomst verraden.                           
De totale benodigde ruimte voor uw inzending moet in redelijk overeenkomen met de opdracht.
De inzending kan op dinsdag 6 februari 2018 vanaf 09.00 uur worden ingeleverd in de TT-HAL.
Er is gelegenheid om de schotels bij te werken.
Om 10.00 uur moeten de inzendingen klaar staan voor de jury ter beoordeling.
 
De deelnemers die om 10.00 uur hun schotel niet gereed hebben staan voor jurering zullen niet meer worden beoordeeld en zullen niet in aanmerking komen voor de prijzen.
 
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en na afloop een jury rapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de dag  plaats in de wedstrijdhal.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in koks kostuum aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorzien, beslist de wedstrijdorganisatie.