7, 8 en 9 februari 2022

Culinaire topwedstrijden van Nederland

Grand Prix EvenTT Culinair

 maandag 7 februari 2022

Als deelnemer aan de Grand Prix EvenTT Culinair gaat u als team samen met uw collega en gastheer cq gastvrouw samen een culinaire prestatie neerzetten.
De opdracht zal bestaan uit het bereiden en serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen plus een amuse en een feestelijk aperitief wat door de gastheer/vrouw aan tafel bereid wordt.
LET OP!
Voor de amusebereiding IN het restaurant moet de maître de bijbehorende opdracht uitvoeren (zie ‘opdracht amuse’ )

De kookwedstrijd doet u samen met uw collega.

De bediening serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen, de wijnen worden door de organisatie beschikbaar gesteld, maar mogen ook meegebracht worden.

Uw kookt voor vier personen.
Er mag geen soep en geen ijs in het menu voorkomen.

De inschrijving voor deze wedstrijd is vrij.

U kunt zich inschrijven voor de Grand Prix EvenTT Culinair door het invullen van het inschrijfformulier en het opsturen van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd naar: info@eventtculinair.nl
 

De organisatie zal tien kandidaten uitnodigen voor de finale op maandag 7 februari 2022.

De winnaar van de finale op maandag krijgt de
“Grand Prix EvenTT Culinair” wisseltrofee en een bedrag van € 5000,-.
 
U serveert op eigen servies. (huisstijl)
 
De gastheer/vrouw krijgt de beschikking over een restauranttafel en een bijzettafel (beiden 1.00 x 1.00 m) welke in de sfeer van uw restaurant aangekleed moet worden met eigen linnen, glaswerk, tafelversiering enz.
Hij/zij zorgt er dus voor dat er een totaal beeld (huisstijl) ontstaat van uw restaurant.
 
Tijdschema:
 
9.30 uur         Instructie en rondleiding bij Bidfood
  Het verzamelen van de producten, het opstellen van het menu
  Inrichten van de werkplek
10.45 uur Aanvang wedstrijd
13.00 uur Presentatie voorgerecht
13.45 uur Presentatie warm tussengerecht
14.15 uur Presentatie hoofdgerecht
14.45 uur Presentatie dessert
15.15 uur Keuken opgeruimd en schoon
   
   
 
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.  
Eén van de borden naar de jury.
Eén van de borden op de showtafel. (moet blijven staan tot na de prijsuitreiking)
Twee borden naar het restaurant.
 
Indeling werkplek:
Elk team krijgt de beschikking over: inductieplaat , koelkastje, werkbank, combi-oven en spoelbak.
 
Gereedschap:
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine stekker gereedschappen meegenomen worden.           
 
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* harmonie en presentatie                          
* originaliteit                                              
* moeilijkheidsgraad                                   
* smaak                                                    
                                                                                                        
Maximaal te scoren:      100 punten.
 
Bovendien is er door de gastheer/vrouw in het restaurant 50 punten te scoren (Roelof van der Laan Bokaal)

Team totaal: 150 punten

Inschrijfformulier