10, 11 en 12 februari 2020

Culinaire topwedstrijden van Nederland

À la minute halfom.

Wedstrijdvoorwaarden à la minute halfom.
Woensdag 12 februari 2020

Een professionele kok en een kook-amateur moeten als team, à la minute een menu koken. Beide deelnemers moeten een substantieel deel bijdragen.
Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd

U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Halfom door het invullen van het inschrijfformulier en te voorzien van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd. Stuur uw aanmelding naar: info@eventtculinair.nl
 
Opdracht halfom wedstrijd.
Een driegangen menu  voor 4 personen à la minute bereidt,
Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood.
Het voorgerecht mag geen soep zijn.
Het nagerecht mag niet bevroren zijn.
U serveert op eigen servies. (huisstijl)

Samenwerking binnen het team zal door de jury extra gewaardeerd worden.
Iedere deelnemer is verplicht om in correcte kokskleding in de wedstrijdruimte te verschijnen.
U mag geen assistenten meenemen in de wedstrijdruimte.
De deelnemers dienen bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
 
Tijdschema:
 

9.00 uur        Inrichten werkplek,producten afhalen bij stand Bidfood
  Het inleveren van het menu op papier
11.00 uur Aanvang wedstrijd
11.30 uur Overleg met de gastvrouw/heer
13.15 uur Presentatie voorgerecht
14.00 uur Presentatie hoofdgerecht
14.30 uur Presentatie nagerecht
15.00 uur Keuken opgeruimd en schoon
   
   

 
 
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaald welk bord er beoordeeld wordt.
Eén van de vier gerechten naar de jury,
Eén naar de showtafel,
Twee naar het restaurant.
 
Indeling werkplek.
Elke kandidaat krijgt de beschikking over: een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
 
Gereedschap en servies.         
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.           
Er mag per werkplek drie stekker gereedschappen meegenomen worden.
 
Beoordelingscriteria.
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie                          
* originaliteit                                              
* moeilijkheidsgraad                                   
* smaak                                                    
* samenwerking                                         
 
Maximaal 100 punten.



Wedstrijdvoorwaarden à la minute Halfom, Assen 2020.  
U dient zich op de wedstrijddag tussen 8.30 uur en 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats in het  wedstrijdrestaurant.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in "correct kokstenue" aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.   

Inschrijfformulier