10, 11 en 12 februari 2020

Culinaire topwedstrijden van Nederland

À la minute halfom.

Wedstrijdvoorwaarden à la minute halfom,
Woensdag 13 februari 2019

Een professionele kok en een kook-amateur moeten als team, in goed overleg en samenwerking à la minute een menu koken.
Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd

U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Halfom door het invullen van het inschrijfformulier en opsturen van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.naar: info@eventtculinair.nl
 

  1. Opdracht:  half-om wedstrijd.
    Een driegangen menu  voor 4 personen.
    Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood.

    Een driegangen menu voor 4 personen á la minute bereidt.
    Het voorgerecht mag geen soep zijn.
    Het nagerecht mag niet bevroren zijn.
    Een goede samenwerking van het team zal door de jury extra gewaardeerd worden.

    Presentatie van de gerechten op borden van Gastro Supply

    In overleg met de jury is iedere deelnemer verplicht om in correcte koks kleding in de wedstrijd ruimte te verschijnen.
    Hier zal door de jury op gelet worden.
    U mag geen assistenten meenemen in de wedstrijd ruimte.
    De deelnemers dienen bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
     
  2. Tijdschema:
    9.00 uur Inrichten werkplek, producten afhalen bij de stand van Bidfood
    Het inleveren van het menu op papier.
    11.00 uur Aanvang wedstrijd.
    11.30 uur Overleg met de gastvrouw/heer.
    13.15 uur Presentatie voorgerecht.
    14.00 uur Presentatie hoofdgerecht.
    14.30 uur Presentatie nagerecht.
    15.00 uur Keuken opgeruimd en schoon.
       

    Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaald welk bord er beoordeeld wordt.
    één van de vier gerechten naar de jury,
    één naar de showtafel,
    twee naar het restaurant.
     
  3. Indeling werkplek.
    Elke kandidaat krijgt de beschikking over: een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
     
  4. Gereedschap en servies.         
    Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.           
    Er mag per werkplek drie stekker gereedschappen meegenomen worden.
     
  5. Beoordelingscriteria.
    De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
    * Harmonie en presentatie                          
    * originaliteit                                              
    * moeilijkheidsgraad                                   
    * smaak                                                    
    * samenwerking                                         
     
    Maximaal       100 punten.

    Wedstrijdvoorwaarden à la minute Halfom           Assen 2019

    U dient zich op de wedstrijddag voor 9.00 uur te melden bij de organisatie.
    Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en na afloop een jury rapport.
    De prijsuitreiking vindt na afloop van de dag plaats in de wedstrijdhal.
    Alle deelnemers worden geacht hierbij in koks kleding aanwezig te zijn.
    In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorzien, beslist de wedstrijdorganisatie.