10, 11 en 12 februari 2020

Culinaire topwedstrijden van Nederland

Wedstrijdvorwaarden Innovatieve chef

Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd

Dinsdag 12 februari 2019

U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Innovatieve chef door het invullen van het inschrijfformulier en opsturen van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.naar: info@eventtculinair.nl
 

  1. Opdracht:
    Een driegangen menu  voor 4 personen.
    Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood., deze liggen uitgestald binnen hun stand.
    Het voorgerecht mag geen soep zijn.
    Het nagerecht mag niet bevroren zijn.

    De gerechten worden gepresenteerd op servies wat wordt aangeboden door Gastro Supply

    In overleg met de jury is iedere deelnemer verplicht om in correcte koks kleding in de wedstrijd ruimte te verschijnen.
    De deelnemer mag één assistent in kokskleding in de wedstrijdruimte meenemen om hem/ haar te assisteren bij het inrichten van de werkplek. 

    U dientbij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
     
  2. Tijdschema
    9.00 uur Instructie en rondleiding binnen de stand van Bidfood
    Inrichten werkplek en het opstellen van het menu.
    Inleveren van het menu op papier.
    11.00 uur Aanvang wedstrijd.
    11.30 uur Overleg in het restaurant met de gastvrouw/heer.
    13.15 uur Presentatie voorgerecht.
    14.00 uur Presentatie hoofdgerecht.
    14.30 uur Presentatie nagerecht.
    15.00 uur Keuken opgeruimd en schoon.

    Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
    één van de vier gerechten naar de jury,
    één naar de showtafel.
     
  3. Indeling werkplek.
    Elke kandidaat krijgt de beschikking over een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
     
  4. Gereedschap.
    Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
    Er mogen per deelnemer drie kleine  stekkergereedschappen meegenomen worden.
     
  5. Beoordelingscriteria.
    De jury beoordeelt op:

    De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
    - Harmonie en presentatie
    - Originaliteit
    - Moeilijkheidsgraad
    - Smaak
    - Verkoopbaarheid

    Maximaal       100 punten
Algemeen     
De jury is tijdens het gehele proces van begin tot eind aanwezig.
De jury zal handelen volgens gevestigde richtlijnen en volgens de instructie
van de voorzitter van de jury.
 
Wedstrijdvoorwaarden  Innovatieve chef,  Assen 2019
 
U dient zich op de wedstrijddag voor 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en na afloop een jury rapport.
De prijsuitreiking vindt na afloop van de dag plaats in de wedstrijdhal.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in "koks kostuum" aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.