10, 11 en 12 februari 2020

Culinaire topwedstrijden van Nederland

Wedstrijdvoorwaarden Innovatieve chef

Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd

Dinsdag 11 februari 2020

U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Innovatieve chef door het invullen van het inschrijfformulier en dit voorzien van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.
Stuur uw motivatie naar: info@eventtculinair.nl
 
Opdracht:
Een driegangen menu  voor 4 personen.
Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood. De producten liggen uitgestald binnen hun stand.
Het voorgerecht mag geen soep zijn.
Het nagerecht mag niet bevroren zijn.

U serveert op eigen servies. (huisstijl)

Iedere deelnemer is verplicht om in correcte kokskleding in de wedstrijdruimte te verschijnen. De deelnemer mag één assistent in kokskleding in de wedstrijdruimte meenemen om hem/ haar te assisteren bij het inrichten van de werkplek. 

U dient bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
 
Tijdschema

9.00 uur   
  Instructie en rondleiding binnen de stand van Bidfood
  Inrichten werkplek en het opstellen van het menu.
  Inleveren van het menu bij het secretariaat.
11.00 uur    Aanvang wedstrijd
11.30 uur    Verplicht overleg (op tijd) met de gastvrouw/ gastheer)
13.15 uur    Presentatie voorgerecht
14.00 uur    Presentatie hoofdgerecht
14.30 uur    Presentatie nagerecht
15.00 uur    Keuken unit opgeruimd en schoon
   
   


Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Eén van de vier gerechten naar de jury,
Eén naar de showtafel.
Twee naar het restaurant
 
Indeling werkplek.
Elke kandidaat krijgt de beschikking over een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
 
Gereedschap.
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine  stekkergereedschappen meegenomen worden.


De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
- Harmonie en presentatie
- Originaliteit
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Verkoopbaarheid

Maximaal       100 punten

 
Wedstrijdvoorwaarden  Innovatieve chef,  Assen 2020
U dient zich op de wedstrijddag tussen 8.30 uur en 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats in het  wedstrijdrestaurant.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in "correct kokstenue" aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.   

Inschrijfformulier