Wedstrijdvoorwaarden Innovatieve chef
Deze wedstrijd is een volledige black box wedstrijd
Dinsdag 20 april 2021
U kunt zich inschrijven voor de wedstrijd Innovatieve chef door het invullen van het inschrijfformulier en dit voorzien van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd.
Stuur uw motivatie naar: info@eventtculinair.nl
Opdracht:
Een driegangen menu voor 4 personen.
Deelnemers zijn verplicht gebruik te maken van de producten van Bidfood. De producten liggen uitgestald binnen hun stand.
Het voorgerecht mag geen soep zijn.
Het nagerecht mag niet bevroren zijn.
U serveert op eigen servies. (huisstijl)
Iedere deelnemer is verplicht om in correcte kokskleding in de wedstrijdruimte te verschijnen. De deelnemer mag één assistent in kokskleding in de wedstrijdruimte meenemen om hem/ haar te assisteren bij het inrichten van de werkplek.
U dient bij de prijsuitreiking in correcte kokskleding op het podium te verschijnen.
Tijdschema
9.00 uur | |
Instructie en rondleiding binnen de stand van Bidfood | |
Inrichten werkplek en het opstellen van het menu. | |
Inleveren van het menu bij het secretariaat. | |
11.00 uur | Aanvang wedstrijd |
11.30 uur | Verplicht overleg (op tijd) met de gastvrouw/ gastheer) |
13.15 uur | Presentatie voorgerecht |
14.00 uur | Presentatie hoofdgerecht |
14.30 uur | Presentatie nagerecht |
15.00 uur | Keuken unit opgeruimd en schoon |
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Eén van de vier gerechten naar de jury,
Eén naar de showtafel.
Twee naar het restaurant
Indeling werkplek.
Elke kandidaat krijgt de beschikking over een inductieplaat, koelkastje, werkbank, combioven en spoelbak.
Gereedschap.
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine stekkergereedschappen meegenomen worden.
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
- Harmonie en presentatie
- Originaliteit
- Moeilijkheidsgraad
- Smaak
- Verkoopbaarheid
Maximaal 100 punten
Wedstrijdvoorwaarden Innovatieve chef, Assen 2021
U dient zich op de wedstrijddag tussen 8.30 uur en 9.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats in het wedstrijdrestaurant.
Alle deelnemers worden geacht hierbij in "correct kokstenue" aanwezig te zijn.
In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.
Inschrijfformulier