5, 6 en 7 februari 2018
Volg ons op Twitter  Volg ons op Twitter  Volg ons op LinkedIn  

 
Informatie.
Deelnemers gastvrijheidswedstrijden.
dinsdag 6 t/m woensdag 7 februari 2018, Assen.
 
Er zullen per dag 2 á 3 leerlingen per opleidingscentrum aan de wedstrijd deelnemen. Dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
Iedere deelnemer krijgt één gastentafel van twee personen. Het team verzorgt de showtafel (tbv promotie van de school).
 
Deelnemers.
Dinsdag:     ROC teams 2de jaars leerlingen Horeca.
Woensdag: ROC teams 1e jaars leerlingen Horeca.

Wat wordt verwacht van u als deelnemer?
De gastheer/vrouw krijgt de beschikking over een restauranttafel en een bijzettafel (beiden 1.00 x 1.00 m) welke in de sfeer van uw restaurant aangekleed moet worden met eigen linnen, glaswerk, tafelversiering enz.
Hij/zij zorgt er dus voor dat er een totaal beeld (huisstijl) ontstaat van uw restaurant
 
Dinsdag en woensdag:
De leerling verzorgt als individu één tafel van 2 gasten.  Voor elke takel kookt één kok. Tijdens het overleg vóór de lunch krijgt u te horen wat de kandidaat gaat koken. Hiermee maakt u een passend wijnadvies.  U dekt uw tafel en showtafel op en krijgt de mogelijkheid de lunch te gebruiken.
 
Vanaf 12.30 arriveren de gasten. U bereidt als gastheer/vrouw een aperitief en een amuse aan tafel en serveert deze. Aansluitend serveert u de afgesproken lunch incl dranken. Het openen (kurk) van de rode wijn is een verplicht onderdeel.  Na het afscheid van de gasten ruimt u alles op en maakt zich op voor de prijsuitreiking!
 
 
Programma gastvrijheidswedstrijden dinsdag en woensdag.
09.30         Gelegenheid tot binnen brengen van de meegebrachte materialen.
                  Rondleiding werkplekken.
10.00          Inrichten restaurant en office (tot 11.30)
11.30          Werkoverleg keuken – bediening.
11.45          Lunch deelnemers
 
12.30          Ontvangst gasten, serveren van het aperitief en amuse
13.15          Voorgerecht
14.00          Hoofdgerecht
14.30          Dessert, aansluitend bestaat de gelegenheid om koffie te serveren.
i.v.m. de koppeling van gastvrijheid en kookwedstrijden zijn bovengenoemde tijden dwingend.
 
Aan het eind dient een en ander opgeruimd te worden en zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Elke dag wordt er een winnaar gekozen.  De winnaar ontvangt een geldprijs van  € 250,-- Bovendien wordt er aandacht besteed aan de teamprestatie.

Mee te brengen zaken
Van u als kandidaat wordt verwacht, dat u alle zaken meebrengt welke u denkt nodig te hebben om de lunch tot een succes te maken. Echter: Het service van de organisatie MOET gebruikt worden, alles wordt ‘en assiette’ doorgegeven.
Verder zorgt de organisatie voor:
een assortiment aan wijnen*
tafelwater
brood
tafels (1,00 x 1,00 m.) (20 stuks i.h. restaurant)
guéridons (1,00 x 1.00)
bijpassende stoelen (20 stuks)
Showtafel (per ROC)
koffiezetapparatuur (met koffie)
broodjeslunch voor de deelnemers 
* wijnadviezen maken onderdeel uit van de wedstrijd. Vóór de lunch worden de deelnemers kort bevraagd over de gemaakte wijnkeuze..
 
Beoordeling
De beoordeling van de service begint op het moment dat de gasten door de juryvoorzitter worden aangekondigd.  Vervolgens verzorgt de bedieningsbrigade een aperitief en amuse (zelf meebrengen, bereiding IN het restaurant). Tijdens de service wordt er gelet op technieken (o.a het openen van wijn aan tafel), sociale vaardigheden en timing. Alle gerechten worden ‘en assiette’ geserveerd. Tot slot bestaat de mogelijkheid om aan de koffie ook nog een (ROC) tintje te geven. De koffie staat ter beschikking, maar de rest ligt bij de brigade.
 
Bedrijfsformule / ROC-identiteit
Er dient gepaste kleding te worden gedragen, bedrijfskleding is hierbij een mogelijkheid. Er is een mogelijkheid u om te kleden. Verder is het toegestaan (zelfs gewenst) dat u middels uw huisstijl laat blijken wie u bent! Hieronder valt de tafeldecoratie en de showtafel.
Niet toegestaan
Het gebruik van enige elektrische apparatuur is niet toegestaan tijdens de wedstrijd. Ook het gebruik van laptop en/of mobiele telefoon voor welk doeleinde dan ook, is niet toegestaan.
Hoe wordt de wedstrijd beoordeeld?
Er wordt gejureerd door twee juryleden per dag. Deze staan onder leiding van een juryvoorzitter, die alle dagen aanwezig is en zorgt voor een ordentelijk verloop en voor beantwoording van vragen.
De jurering vindt plaats middels een rapport met daarop een uniform puntensysteem met een maximaal te behalen puntenaantal. Aftrek vindt plaats op niet correct uitvoeren van specifieke punten en zo wint degene met de hoogst behaalde score.