10, 11 en 12 februari 2020

Culinaire topwedstrijden van Nederland

Grand Prix EvenTT Culinair

Maandag11 februari 2019
 
Als deelnemer aan de Grand Prix EvenTT Culinair gaat u als team samen met uw assistent en gastheer cq gastvrouw samen een culinaire prestatie neerzetten.
De opdracht zal bestaan uit het bereiden en serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen plus een amuse en een feestelijk aperatief wat door de gastheer/vrouw aan tafel bereid wordt.

De kookwedstrijd doet u samen met uw keuken-assistent. Tijdens het mise en place gedeelte verlaat u de wedstrijdruimte.
Uw collega maakt dus de mise en place voor het menu, vanaf 13.00 uur mag u zich weer in de wedstrijdruimte begeven en geeft u met z'n tweeen de gerechten mee.
De wedstrijd is een black box wedstrijd, u kookt met de produkten die ter plaatse aangeboden worden door Bidfood
De bediening serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen, de wijnen worden door de organisatie beschikbaar gesteld.

Uw kookt voor vier personen.
Er mag geen soep en geen ijs in het menu voorkomen.

De inschrijving voor deze wedstrijd is vrij.

U kunt zich inschrijven voor de Grand Prix EvenTT Culinair door het invullen van het inschrijfformulier en het opsturen van een motivatie van maximaal honderd woorden, waarom u mee wilt doen aan deze wedstrijd naar: info@eventtculinair.nl
 
De jury zal tien kandidaten uitnodigen voor de finale op maandag 11 februari 2019

De winnaar van de finale op maandag 11 februari 2019 krijgt de,
“Grand Prix EvenTT Culinair” wisseltrofee en een bedrag van € 5000,-.
 
Alle gangen worden geserveerd op servies van Gastro Supply.
 
De gastheer/vrouw krijgt de beschikking over een restauranttafel en een bijzettafel (beiden 1.00 1.00 m) welke in de sfeer van uw restaurant aangekleed moet worden met eigen linnen, glaswerk, tafelversiering enz.
Hij/zij zorgt er dus voor dat er een totaal beeld (huisstijl) ontstaat van uw restaurant
 
Tijdschema:

9.00 uur Instructie en rondleiding bij Bidfood
Het verzamelen van de producten, het opstellen van het menu.
Inrichten van de werkplek
11.00 uur Aanvang wedstrijd, chefkok verlaat de wedstrijdarena
13.00 uur Chefkok keert terug in de westrijdarena 
Presentatie amuse.
13.30 uur Presentatie voorgerecht.
14.00 uur Presentatie warm tussengerecht.
14.30 uur Presentatie hoofdgerecht.
15.00 uur Presentatie dessert.
15.30 uur Keuken opgeruimd en schoon.
   
 
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.  
Één van de borden naar de jury.
Één van de borden op de show tafel.
Twee borden naar het restaurant.
 
Indeling werkplek:
Elke kandidaat krijgt de beschikking over: inductieplaat , koelkastje, werkbank, combi-oven en spoelbak.
 
Gereedschap:
Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen.
Er mogen per deelnemer drie kleine stekker gereedschappen meegenomen worden.           
 
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie                          
* originaliteit                                              
* moeilijkheidsgraad                                   
* smaak                                                    
                                                                                                        
Maximaal te scoren:      100 punten.
 
Bovendien is er door de gastheer/vrouw in het restaurant 50 punten te scoren.

Team totaal: 150 punten